Estudiants organitzats

Els sindicats d’estudiants preparen mobilitzacions contra les retallades en educació i la reforma educativa.

Els sindicats d’estudiants són associacions i organitzacions nascudes arran de diversos conflictes polítics i socials que han anat succeint a tots els països durant els últims anys.

A priori, el seu principal objectiu és “poder agrupar i reunir la màxima quantitat de gent i les seves opinions per tal d’aconseguir exercir una gran força a l’hora de reclamar a l’administració governamental els drets bàsics per a l’educació pública i privada.”

Aquesta és la definició que es troba en la majoria de pàgines web d’aquests grups d’estudiants, però, tot s’ha de dir, és molt teòrica, ja que sovint es modifiquen els seus objectius sense voler i es dóna una imatge molt diferent del que pot semblar.

S’ha d’aclarir que sovint hi ha partits polítics que estan al darrere dels sindicats, amb això es vol dir que sempre hi hagut, hi ha i hi haurà una certa influència per part dels sectors de la societat que estan interessats en utilitzar als estudiants per a parlar de temes no gaire ben vistos.

Deixant de banda aquest aclariment, normalment els sindicats tenen la finalitat d’arribar amb la màxima proximitat i fidelitat a la comunitat educativa, tant a alumnes com a professors de la manera més profitosa possible per obtenir allò que demanen.

A partir de les assemblees que es fan periòdicament i depenent dels fets d’actualitat, es constitueixen el que es diuen “Els punts d’ordre”, que són els diversos temes sobre els quals s’ha de parlar en el congrés que es fa un cop cada any. Els més comuns al nostre país són:

– La situació lingüística, referint-se a la defensa del Català com a llengua vehicular a les aules.

– La qualitat de l’ensenyament.

– Organitzar accions de conscienciació.

Últimament, aquestes organitzacions han tingut una gran presència pels fets de la Vaga General d’aquest 29 de març, així com al conflicte que hem observat a València i les manifestacions d’aquest 1 de maig. La seva presència també és destacada dins del moviment 15-M que aquesta setmana fa un any que es va constituir.

De totes formes, cal distingir certs fets. A la vaga general, la Universitat de Barcelona informava d’actes violents, com la pintada de missatges a les parets, l’agressió amb martells als guàrdies de seguretat, la destrucció de mobiliari… Molts d’aquests fets no estan organitzats per aquests sindicats, i són fruït d’uns quants alumnes violents i moltes persones (no alumnes) que aprofiten l’oportunitat per a la violència.

Aquests sindicats van ser importants organitzant les manifestacions (amb una intenció pacífica) a València aquest passat gener, i ara estan preparant mobilitzacions i tota mena d’accions de protesta contra les retallades en educació i les reformes educatives del govern central.

Els estudiants s’organitzen per a defensar els seus drets, per a una educació de qualitat i accessible a tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *