Lluis Cros

LLUÍS CROS. 35 anys. Aragonès. Llicenciat en Ciències Físiques. Professor de matemàtiques, informàtica i tecnologia.

Lluis CrosQuè et va dur a les aules ?

A mi sempre m’ha agradat molt ensenyar. Quan estava estudiant, els meus companys ja em demanaven que els ajudés a resoldre els seus dubtes. Així que sempre he viscut aquesta vocació. També he anat donant classes particulars i m’he anat introduint en aquest món. Sempre he tingut clara la idea de ser professor.

Per què vas decidir canviar les classes aragoneses per les nostres?

Això ja va ser una qüestió personal. La meva parella va voler venir a la que era la seva terra d’origen, Barcelona, i com que, al cap i a la fi, les escoles són totes igual, no em suposava cap problema. La veritat és que aquí hi estic molt a gust.

Fem una mica d’història, com era el Lluís Cros, “junior” ?

La veritat és que era una mica introvertit. Però al llarg de l’adolescència ja vaig començar a millorar aquest aspecte. El fet de treballar en un bar, entrar en contacte amb molta gent i donar classes particulars em va anar obrint més com a persona.

Fora de l’escola, quines són les teves aficions?

M’agrada llegir, anar al cinema, viatjar i… sobretot, parlar amb la meva gent. M’agraden molt les bones converses.

T’interessen els esports?

Sí, el cert és que els segueixo gairebé tots. Per exemple, el diumenge a la nit reviso els resultats de tota la jornada esportiva del cap de setmana. Fixeu-vos que, fins i tot, he arribat a consultar els resultats d’esports i equips regionals on he viscut al llarg de la meva vida.

Tenim entès que t’agrada molt sortir de festa.

Aquesta fama me la vaig guanyar durant la meva joventut, però ara, sobretot amb el tema dels meus fills, ja no tenim tant de temps.

Sabem que t’has arribat a vestir alguna vegada de dona. És cert?

Nosaltres, al poble, teníem per costum disfressar-nos a les festes, fins i tot d’Spice girls”, ja ens vam volem depilar! Al final no ho vam arribar a fer.

Alguns rumors diuen que vas donar classes particulars a un jugador de futbol de la primera divisió de la lliga espanyola.

Doncs, és ben cert, és L’Ander Herrera i actualment juga a l’Athletic de Bilbao.

Era un bon alumne?

Sí, era molt bon alumne. Dels jugadors de primera divisió que hi ha avui en dia, puc assegurar que és un dels que té el cap més ben moblat. A més, amb només disset anys el diari esportiu Marca va treure un article sobre ell afirmant que segurament seria un dels millors migcampistes d’Espanya. Ell mateix em mirava i em deia: “Aquesta gent, no saben el que diuen”.

Continues mantenint contacte amb l’Ander?

Només acabar el batxillerat em va comentar que havia tret molt bones notes i que pensava fer la carrera d’Econòmiques. Actualment, Lluis Cros Juniornomés mantinc contacte amb els seus pares que són veïns del meus. Per cert, el seu pare era secretari general del Real Zaragoza i ell mateix n’havia sigut jugador a la dècada dels 80. També ha estat sempre íntim amic del meu pare, i quan jo era petit em venia a recollir a l’escola. No us podeu imaginar com “flipaven” els meus companys quan un jugador famós m’esperava a la porta.

Una anècdota divertida?

Segur que n’hi ha moltes. Però seguint la seriositat de la nostra escola serà millor que no us n’expliqui cap. Som una escola molt treballadora i no ens permetem gaires diversions. (i somriu)

Una pel·lícula…

Casablanca.

Un esport…

El futbol.

Un actor…

Anthony Hopkins

Un llibre…

Los Pilares de la Tierra, de Ken Follet.

Un equip…

El Real Zaragoza!

Un somni…

Seguir gaudint de la vida tal i com l’estic gaudint ara.

I un desig?

Que demà sigui millor que ahir.

Com és el Lluís actual?

Una persona molt sincera, molt clara, que té molta cura de la seva gent i del seu entorn, per a què estiguin tots bé i siguin feliços. També sóc molt proper als meus amics, però a la vegada intento mantenir una certa distància amb la seva privacitat.

JORDI ANGLADA i ÀNGEL TÉLLEZ 4 ESO B

One Response to Lluis Cros

 1. Daniel Riba Isart

  Hola! Sóc un exalumne de l’escola de fa ja molts anys!

  Em va venir el record que en Lluís Cros que ens comentava sempre historietes del seu poble a hores d’informàtica.

  Si no em falla la memòria, ens posava exercicis amb fotos del poble i m’he capficat en saber quin poble era.

  M’agradaria poder-ho saber! 😀

  Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *