Carol Albés

Llicenciada en Filologia i Postgrau en Correcció Estilística. Professora de català i castellà.

 

Carol Albés 1Què et va portar a les aules?

Des de petita ja tenia una certa vocació, almenys a casa m’ho deien, perquè fins i tot estudiava explicant a les meves nines tot el que havia de treballar en aquell moment. També per tradició familiar, per part de mare .

 

Quines altres feines vas exercir abans d’esdevenir professora?

Molts oficis tampoc, perquè sempre m’he dedicat d’alguna manera a l’ensenyament. Quan estava estudiant a la universitat, vaig fer algun bolo, algun anunci o alguna sèrie televisiva. Després vaig estar un temps curt, al Col·legi d’enginyers portant la revista; vaig donar classes a l’Institut Català de la Salut, i quan vaig acabar la carrera, vaig trobar feina ràpid, aquí, a l’Escola Pia. Paral·lelament, he estat ben bé uns dotze anys treballant a la Universitat Ramon Llull.

 

Quines aficions tens fora de l’escola?

Les meves aficions… (pensa) M’agrada estar amb la família, viatjar, escoltar música i relaxar-me, ballar, llegir…

 

Com era la Carol “junior”?

(Riu) La Carol junior era una mica “progre”, m’encantava el teatre; de fet, estava en un grup de teatre, i en aquell grup, vaig conèixer el meu marit. La Carol junior era molt ballarina, sempre m’ha agradat ballar (Jazz, clàssic, contemporani) i també m’agradava molt sortir.

 

Quina opinió creus que tenen els alumnes de tu?

Home, jo crec que bona, espero i desitjo que bona; no obstant, mai pots estar a gust de tothom. Evidentment intentes caure bé perquè aquesta és la millor manera que els alumnes puguin aprendre. És clar, si vas amb cara de pal, estableixes una mena de barrera entre professor i alumne i això no es bo.

 

Potser hi ha d’haver una mica de “feeling”…

Sí i no, tampoc pots ser molt col·lega, perquè si ets massa amic, aleshores la barrera tampoc és correcta. Per tant, has de trobar el terme mig.

 

Si no fossis professora quina altra feina faries?

No ho sé, m’agrada el periodisme, però a vegades he pensat que… i em quedo amb el que estic.

 

Una anècdota a l’escola.Carol Albés 2

(pensa) N’hi ha moltes d’anècdotes… L’última va passar un dia vigilant el pati, en aquell moment no fou molt divertida perquè jo estava nerviosa. Dos alumnes estaven discutint acaloradament, un bastant més gran que l’altre, i com pots entendre amb una alçada important i jo els havia de separar. Impossible. Per sort, tenia el xiulet que va ser la meva salvació. Vaig començar a xiular d’aquella manera tan forta que fa mal, i així vaig aconseguir separar-los. Per tant, és important portar el xiulet a sobre (riu).

 

Una pel·lícula: Grease, va ser la pel·lícula de la meva joventut, em va marcar.

Un esport: La dansa.

Un actor: En Richard Gere, el vaig anar a veure a Sant Sebastià, i vaig aconseguir estar al seu costat.

Un autor: Aquest any, Espriu.

Un cantant: Michael Jackson, i Bob Marley.

Un equip: El Barça! Evidentment!

Un llibre: Dels darrers, Dime quién soy, de Julia Navarro i Jo confesso de Jaume Cabré.

Un desig: El millor per Catalunya i per la nostra llengua.

 

Com és la Carol més personal, amb la família, els amics…?

La Carol més personal, sempre va de bòlid, tinc totes les hores súper ocupades. A vegades, fins i tot, el meu marit es queixa perquè no parem a casa. Però la Carol també és molt familiar, m’apassionen els meus fills, m’agrada tot allò que faig amb els meus amics, m’agrada sortir amb ells. Estic també en una entitat social, una mena de centre cívic, on formo part de l’equip de redacció de la revista, m’agrada fer entrevistes; n’he fet de tot tipus: a periodistes, a polítics, a escriptors, a metges… també col·laboro en activitats culturals, com tertúlies literàries cada mes; concerts, m’agrada molt la música i estic en un grup de teatre; ara estic assajant Lisístrata.

 

JORDI ANGLADA i ÀNGEL TÉLLEZ 4 ESO B

 

One Response to Carol Albés

  1. No estic completament segur, pero Ángel Téllez m’ha dit que l’ accent del seu nom es al revés de com l’hi heu escrit, ja que el seu nom està en CASTELLÀ!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *