Inma Coronas

INMA CORONAS. Mare de tres fills alumnes de l’escola, és llicenciada en Dret i presidenta de la nostra AMPA.

 

“L’èxit més gratificant és,  sens dubte, veure els somriures dels més petits.”

 

Inma Coronas (2)

Com a mare i com a presidenta, quina és la teva vinculació amb l’escola ?

Em sento com si fos part d´una gran família ja que des de l’AMPA treballem directament amb un projecte que com a pares i mares compartim amb l´Escola, és a dir, sempre mirem què és el que s’ha de fer per millorar l’estada i formació dels nostres fills al centre; tal i com faríem a casa nostra.

 

Tots sabem que existeix, però poca gent sap exactament què es fa a l’AMPA.

Des de l’AMPA es creen una sèrie de comissions (grups de pares) que s’encarreguen de millorar el benestar de les famílies a l’escola. Per exemple, hi ha un grup que es dedica a controlar que els alumnes aprenguin els valors que els pares volem que es transmetin a les aules. Una altra comissió procura oferir tertúlies i cursets que sobretot estan dirigits als pares i mares. Aquests cursos ensenyen com s’ha d’actuar en algun moment delicat pel que fa a la convivència a l’escola, tracte amb fills, etc. D’altres promouen la implicació educativa atorgant beques al professorat o ajuts al voluntariat. També tenim reunions amb la Federació d’Ampas de les altres Escoles Pies, amb la Confederació d’Ampas i assistim a les Jornades Precapitulars per aportar el nostre gra de sorra als nous capítols provincials. La nostra comissió de comunicació procura donar a conèixer la nostra tasca però necessitem la vostra ajuda.

 

Tenint en compte totes aquestes iniciatives, quin diries que és el major èxit que s’ha assolit durant la teva presidència ?

L’èxit més gratificant és sens dubte el sentiment que et provoca veure els somriures dels més petits quan es fan sortides i excursions que hem organitzat. Quan veus com de motivats i il·lusionats estan pares, mares i fills durant el Dia de la Família, a la vegada que es respira un ambient solidari i amistós, et dóna una satisfacció personal immensa.

 

Per cert, com s’aInma Coronasrriba a presidir l’AMPA?

En el meu cas, el meu marit, que és ex-alumne i jo, érem pares enllaç a Primària i un dia vam anar a una xerrada de preparació per a la Comunió en la qual uns pares de l’AMPA em van proposar d’entrar-hi, perquè al tenir fills petits podíem participar en activitats i sortides i també transmetre les inquietuds dels pares amb fills en les primeres etapes.  Després d’estar-hi un temps involucrada, es va voler fer una renovació de la directiva que ja portava molts anys; i com que aleshores tenia temps disponible per dedicar-m’hi, vaig decidir acceptar el càrrec.

 

En quin projecte està treballant l’AMPA actualment ?

D’aquí poc es convocarà novament la beca Pare Bartomeu i Font; que dóna ajuda als professors que duen a terme projectes dins de qualsevol àmbit educatiu. També seguim donant suport al projecte Aules NESS, amb un premi que es dóna als alumnes de la classe que mantenen més ben cuidat i net el seu espai de treball durant un cert temps. Tirem endavant amb Green Books per intercanviar llibres online entre alumnes. D’altra banda, estem implicats en buscar la manera amb la que els nois que ja s’han confirmat, o han participat als grups Mou-te, no perdin el contacte després i puguin continuar quedant com a grups de reflexió, retroalimentant de valors a l´Escola.

 

Una paraula per definir l’AMPA. Generositat

Una cançó.  Em dónes força, de Sergio Dalma.

Una pel·lícula. Testigo de cargo, de Billy Wilder.

Un llibre. Diez Negritos, d’Agatha Christie.

Un destí. El Barri Gòtic de Barcelona.

Un desig. Que no es parli d’un Tercer Món.

Un somni. Que tothom treballi per la pau.

Un lema. La justícia no és d’aquest món.

JORDI ANGLADA i ÀNGEL TÉLLEZ 2 BAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *