VOLEM ACOLLIR

Imagen2FEBRER 2017

ROBERT SERRA 2 BAT

Segons el Banc Mundial, Espanya és la catorzena economia més forta del món. Un fet sorprenent ja que només ha volgut acceptar un 2,7% de les sol·licituds d’asil de refugiats que li ha assignat la Unió Europea.

En canvi, Suècia, considerada la vint-i-dosena economia en aquest rànquing mundial, té una taxa d’aprovació de sol·licituds d’asil del 70%. Per tant, a Espanya no tenim un problema de falta de recursos, sinó un problema de falta de voluntat política. La solidaritat cap als refugiats no forma part de les prioritats del Govern de l’Estat.

Mentre que els països del nord obren les seves fronteres per acollir a totes les persones que fugen de l’horror, a Espanya es continua invertint part del pressupost en partides destinades a bloquejar tot tipus d’immigrants provinents de l’Àfrica i d’Orient.

Així com el president dels EUA vol allargar el mur amb Mèxic, l’estat espanyol inverteix més de 40 milions d’euros en reforçar els murs de Ceuta i Melilla on moltes persones han perdut la vida a l’intentar entrar a Europa.

No és normal que en ple segle XXI milers de persones s’estiguin congelant dins de tendes de campanya a les portes de Grècia amb temperatures extremadament fredes, o esperant un país d’assignació als freds països de l’est.

Arribats a aquest punt, davant l’immobilisme del poder, la ciutadania pren la iniciativa. Per això més de 800 entitats de la societat civil s’han unit en la plataforma Casa Nostra-Casa Vostra. Sota el lema #VolemAcollir demanen a les autoritats polítiques que es desbloquegi l’acollida de més de 4500 persones perquè puguin reprendre la seva vida quotidiana a casa nostra.

Molts actes s’han celebrat arreu del nostre país a través d’aquesta campanya. Escoles, sindicats, ajuntaments, empreses, etc., s’han agrupat per defensar aquesta causa i per sumar suports per demostrar que Catalunya vol ser terra d’acollida.

El suport massiu a la iniciativa es va demostrar el passat dissabte al concert del Palau Sant Jordi en defensa dels drets dels refugiats. Molts cantants famosos van unir les seves veus per dir al món que Catalunya està oberta a tota la gent que fuig de la guerra.
La propera cita és la gran manifestació del 18 de febrer. Hi anirem en defensa de tota la gent que espera a les portes d’Europa, i per cridar ben fort que no són números, sinó persones que mereixen ser tractades amb dignitat.

A Catalunya tenim una gran tradició solidària. Quina altra nació recull més de 10 milions d’euros en un sol dia per investigar malalties? Quin altre territori organitza massius recaptes d’aliments per a famílies desafavorides?

No fa tant de temps, els catalans també vam ser refugiats que fugien d’una guerra i una dictadura sagnant. La història ens ensenya que per construir un millor futur, no hem d’oblidar el passat. Ara és el moment d’acollir, és el moment de cridar: VOLEM QUE VINGUIN JA!

Imagen1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *